"Основне завдання...": Комбат розповів про тактику ворога на Харківщині

В Харківській області росіяни вчиняють ударно-штурмові дії та активно застосовують легкоброньовану техніку за донецьким сценарієм. Про це "24 Каналу" розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що за останні три тижні противник почав активно застосовувати легкоброньовану техніку за донецьким сценарієм.

"Тобто машина обварена зверху по краях, під нею сидить штурмова піхота", – сказав він.

Основне завдання – максимально швидко пройти мінні загородження шляхом тралів, спішити піхоту на передній лінії боєзіткнення та перейти в атаку.

"Завдяки титанічній роботі та взаємодії Силам оборони вдається відбивати атаки ворога, діяти на випередження та знищувати живу силу, артилерійські засоби, а також працювати по території Росії для тих категорій цілей, які активно ведуть вогневе ураження по Україні", – зазначив Федоренко.

А на Куп'янщині за попередні періоди росіяни мали незначні тактичні успіхи, що обумовлено застосуванням авіації, накопиченням особового складу та техніки для ведення ударно-штурмових дій.

Станом на сьогодні противник успіху не має. Триває застосовання БпЛА. Єдине, що ворога обмежує, так це вогневий вплив українських підрозділів по ворожих дронах. Також є інші методи, які допомагають утилізувати безпосередньо пілотів безпілотних літальних апаратів.

"Під час заходу у смугу бачимо абсолютний професіоналізм різних підрозділів Сил оборони, які між собою надійно комунікують, допомагають один одному та спільно знищують окупанта на полі бою + додаткове надійне планування від старшого начальника. Тому на поточний українському війську вдається призупинити противника", – сказав Юрій Федоренко.

"Єдиний вихід - віра в Бога": Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

середа, 11 вересень 2024, 16:01

Людство можуть очікувати катастрофічні наслідки через розвиток технологій у відриві від зміцнення моральних почуттів людей. Про це сказав глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) у середу, 11 вересня, передають Патріот...

Бере на борт посилений заряд вибухівки: Міноборони допустило до постачання у ЗСУ новий дрон-бомбер (фото)

середа, 11 вересень 2024, 15:15

Міністерство оборони кодифікувало для потреб Збройних сил України новий дрон-бомбер українського виробництва під назвою «Чорна вдова». Про це повідомила пресслужба МОУ, передають Патріоти України. «У Міністерстві оборони України кодифікували та допусти...