"Основні зусилля": Полковник ЗСУ озвучив три напрямки, на які "націлилися" окупанти


Російська окупаційна армія буде зосереджувати основні зусилля на східному фланзі російсько-українського фронту. Таку думку висловив військовий експерт, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) полковник ЗСУ Владислав Селезньов в етері телеканалу "Еспресо".

Експерт наголосив, що ситуація на півночі Харківщини залишається напруженою. "Наразі ворог узяв оперативну паузу після того, як зазнав серйозних втрат під час першого етапу своєї наступальної кампанії на півночі Харківщини. Зараз росіяни здійснюють передислокацію сил та засобів, зокрема з території Курської області на територію Білгородської області. Тобто ворог формує ударне угруповання, яке може в найближчій перспективі рушити через наш кордон для посилення тиску на Сили оборони, які діють в напрямку на Липці чи в районі Вовчанська", - зауважив Селезньов.

Він вважає, що для ворожої армії Харківський напрямок, так само як і південь Запорізької області, - це допоміжні напрямки.

"Основні зусилля ворог буде зосереджувати саме на східному фланзі російсько-українського фронту. Йдеться про три ключові напрямки. Напрямок на Краматорськ, Покровськ і Курахове. Саме там ворог буде намагатися максимально тиснути на українських оборонців, щоб реалізувати ключову політичну місію Путіна, заради якої він починав так звану СВО у лютому 2022 року. Йдеться про повну окупацію Донецької області", - наголосив Селезньов.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...