“Основна лінія оборони в цій битві": Мусієнко дав прогноз, коли відбудеться битва за Покровськ і як зміниться наступ росіян

У другій половині вересня може відбутися масштабна битва за місто Покровськ, яка ознаменує закінчення російського наступу в Донецькій області, що триває від жовтня минулого року. Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV, передають Патріоти України.

За його словами, на Покровському напрямку відбуваються не прості бої — після серії успішних штурмів ворога все йде до генеральної битви.

“Думаю, що ця битва [за Покровськ] може стати останньою для російських військ цієї осені і останньою в рамках їхньої наступальної кампанії, яка триває рік, почалася в жовтні 2023 року, розпочавшись з цього напрямку, з боїв за Авдіївку”, — зазначив Мусієнко.

Водночас він закликав не розцінювати відхід ЗСУ з певних позицій під Покровськом як “тотальну катастрофу”, назвавши його вимушеним кроком для збереження боєздатності підрозділів.

“Основною лінією оборони в цій битві буде Покровськ. І ця битва розпочнеться протягом найближчих кількох тижнів. Все покажуть ці бойові дії. Шанси — відбити ці атаки — в українських військ є, хоча бої йдуть важкі”, - підсумував він.


США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...