Основний пріоритет: У Пентагоні пояснили, коли передадуть Україні нову партію ATACMS

США готові надати Україні всю необхідну військову підтримку, включно з балістичними ракетами ATACMS. Однак, перешкодою для цього стає відмова Конгресу затвердити відповідний фінансовий пакет для забезпечення оборонних потреб Києва. Про це заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх на її брифінгу, передають Патріоти України.

Згідно із заявою спікера, основним пріоритетом для України залишаються засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси. Саме цим питанням займалася остання зустріч Контактної групи з оборони у форматі "Рамштайн".

Сінгх наголосила, що США не виключають жодних пунктів з порядку денного, включно з передачею Україні балістичних ракет ATACMS. Однак вона також зазначила, що Вашингтон зможе реалізувати це тільки після того, як законопроєкт про військову допомогу для України буде затверджено Конгресом.

"Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно. На жаль, цьому перешкоджає Конгрес. Нам дійсно необхідно, щоб Конгрес надав нам фінансування для того, щоб забезпечити Україну всією необхідною зброєю. Нам не тільки потрібні додаткові кошти, нам потрібен ухвалений бюджет. Тому ми працюємо з Конгресом і сподіваємося, що нам вдасться щось зробити", — зазначила Сінгх.

Нагадаємо, 21 лютого експерт розповів про нові ATACMS, які можуть передати США. За словами військового оглядача Давида Шарпа, існує інший ефективний варіант ракет із гарним радіусом дії — високоточні боєприпаси GLSDB із дальністю до 150-160 кілометрів, які також можна запускати з реактивних систем HIMARS.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...