"Основний театр бойових дій...": Експерт розповів, коли росіяни підуть у новий наступ на Харківщині

Російські окупанти перекидають додаткові сили на Харківщину для того, щоб відтягнути частину українських військ на цей напрямок, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Основний театр бойових дій з погляду наступу ворога – це Донецька область. Вона такою і буде залишатися. Що стосується Харківщини, наш фронт стабільний, наші сили його утримують", – сказав Мусієнко.

За його словами, ворог просто підкріплює свої позиції, аби нашим силам не вдавалося проводити активніші та ефективніші контратаки, аби витіснити противника звідти.

"Вони будуть використовувати цей момент – нависання з північного флангу, постійно. Аби ми там утримували наші сили. Аби ми там утримували наші підрозділи, які використовують снаряди, боєприпаси. І не застосовували їх там, де ворог повною мірою наступає найактивніше", - пояснив аналітик.

На думку експерта, попри те, що ворог перекидає нові угруповування на Харківщину – його резерви наразі вичерпуються.

"Ознаки цьому є. І я думаю, що вони підуть на певну паузу. А десь у жовтні спробують поновити наступальні дії. І цей наступ буде мати політико-пропагандистський характер. До кінця року їм треба продемонструвати активність, що вони володіють ініціативою. Але вона не закінчиться оперативно-стратегічними проривами. Все, що російські війська можуть досягти – вони вже показали. Це успіхи тактичного рівня і не більше. А фронт виглядає наразі більш стабільним, ніж кілька місяців тому", – додав Мусієнко.

США розгорнули стратегічні бомбардувальники неподалік кордону України

понеділок, 22 липень 2024, 18:56

США перекинули на 57-ю авіабазу ВПС Румунії Міхая Коґельничану два міжконтинентальні стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress. Про це повідомили у Військово-повітряних силах США в Європі, передають Патріоти України. На новому місці базування во...

Тиск триває: Ворогу критично важливо не допустити використання траси Покровськ - Костянтинівка Силами оборони України, - військовий експерт

понеділок, 22 липень 2024, 18:42

Співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло зазначив, що понад третину основних зусиль росіяни сконцентрували на Покровському напрямку. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти У...