"Основний удар буде посередині": Контрнаступ ЗСУ почнеться після Великодня, - експерт

Контрнаступ Збройних сил України почнеться уже незабаром. Як зазначає військовий експерт Роман Світан, про це свідчить кількість сил та засобів, які українське військо може перекинути на фронт, передають Патріоти України.

"Та кількість техніки, яка є, їде та готується, може свідчити про те, що не раніше, чим через місяць, але не пізніше, чим через два місяці, почнуться наступальні дії. Але це почнеться точно після Великодня", - зазначив полковник Світан. Також важливим фактором контрнаступу українських сил стане погода. "Ніхто ж по сльоті наступати не буде", - коротко пояснив полковник.

На думку Світана наступ може стартувати між Великоднем (16 квітня) та 9 травня. Також, ймовірно, ця дата може і посунутися. Світан вважає, що ЗСУ будуть атакувати на трьох напрямках: одному основному та двох другорядних.

"Ті, що пишуть зараз ЗМІ, - це другорядні. Їх задача - розтягнути по лінії фронту війська противника. Чим далі по кінцях фронту будуть розтягнуті війська противника, тим краще. А основний удар буде посередині", - каже Світан.

Основний напрямок буде визначений по ходу бойових дій. Все буде залежати від успіхів на кожному із напрямків. "Українські військові можуть зав'язати бої з боку Херсона в напрямку Криму та з боку Сватового та Кремінної в напрямку Луганська. А основний наступ може початися з боку Гуляйполя на Бердянськ, або з Оріхового на Мелітополь, або з Вугледару на Маріуполь", - передає слова Світана РБК-Україна.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...