Основними напрямками стали дві ділянки фронту: РФ готує новий наступ на Україну, в естонській розвідці назвали ознаки

РФ готує новий наступ: в естонській розвідці назвали ознаки

За оцінкою естонських військових основними напрямками для Росії в Україні зараз стали дві ділянки фронту: Авдіївка-Мар'їнка і Куп'янськ-Лиман, передають Патріоти України.

Як пише ERR, глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг заявив, що у Росії ще є чотири мільйони артилерійських снарядів, яких вистачить на рік війни малої інтенсивності.

За його словами, 350 тисяч артилерійських снарядів, які будуть поставлені з Північної Кореї говорять про те, що Росія планує продовжувати війну проти України ще довго.

За оцінкою естонських військових основними напрямками для Росії в Україні зараз стали дві ділянки фронту: Авдіївка-Мар'їнка і Куп'янськ-Лиман. Росія називає ці дії активною обороною, але естонські військові вважають, що на ділі мова йде про підготовку нового наступу.

На його думку, додатковим індикатором виступає і той факт, що з Північної Кореї в РФ були доставлені 350 000 артилерійських снарядів. Ківісельг вважає, що це суттєве поповнення складів, оскільки в Росії залишалося лише близько чотирьох мільйонів снарядів.

В естонському Генштабі підкреслили, що незважаючи на збільшену активність російських військ, ЗСУ можуть також найближчим часом прорвати оборону противника і вийти на оперативний простір.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...