Особлива броня захищає від снаряда на 70%: Польща передала Україні танки PT-91

Польща передала Україні танки PT-91 Twardy. Вони вже мали б бути в нашій країні. Сама Польща планує покрити свій дефіцит танків шляхом поставок з Південної Кореї. Про це заявив речник Агентства озброєнь Міноборони Польщі Кшиштоф Платек в інтерв'ю каналу Wolski o Wojnie, передають Патріоти України.

"Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня", – сказав Платек.

За його словами, корейська сторона запевнила, що може швидко надати Польщі "дійсно велику кількість танків" з резервів корейської армії.

Точну модель корейських танків представник Агентства озброєнь Міноборони Польщі не назвав, але польські журналісти припускають, що мова йде про танки K2 Чорна пантера, які дешевше як в плані вартості, так і в плані обслуговування, ніж американські Абрамси, про які йшлося раніше.

Довідка. Танк PT-91 - це основний польський бойовий танк, заснований на ліцензійному варіанті радянського Т-72М1. Перші прототипи PT-91 були зроблені в 1993 році. Базовий варіант танка серійно випускався з 1995 по 2002 рік.

Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки ERAWA. Вона має 394 блоки. Вони покривають передню частину корпусу і вежу. Ці блоки розташовані практично без проміжків один до одного. Тести показали, що ERAWA блоки збільшують захищеність танка на 30-70% залежно від типу снаряда.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...