Особлива гра: Китаю невигідна перемога Росії у війні, - військовий експерт

Військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський вважає, що Китай грає свою гру на знесилення Росії. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Не треба перебільшувати роль Китаю у війні. Достатньо подивитися на товарообіг, який існує між Китаєм, США та Європою, тобто між цивілізованим світом і товарообіг між Китаєм та РФ. Він не набагато відрізняється від товарообігу між Китаєм і Тайванем. Виходячи з цього, Китаю невигідно, щоб Росія перемогла у війні, щоб Росія посилилася, - підкреслив Грабський.

За словами експерта, Китай фактично вже є учасником війни. "95% дронів, якими воюють обидві армії, вироблені у Китаї. Форма, бронежилети, каски й інше спорядження надходить з Китаю для потреб обох армій. Китай чітко усвідомлює, що передача летальної зброї РФ призведе до колапсу китайської економіки, тому що вона не є настільки стабільною, щоб протистояти викликам та загрозам. Китай грає свою гру на знесилення Росії", - додав Грабський.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...