Особлива "гра": У Міноборони пояснили для чого РФ атакувала ракетами Київ під час візиту делегації з ПАР

Радник міністра оборони Олексій Копитько заявив, що ракетною атакою на Київ під час візиту делегації з ПАР Росія намагалась справити враження на "гостей" України. Зокрема, показати себе як країну, яка нібито може перемогти, передають Патріоти України.

Як написав Копитько у Facebook, Кремль хотів завдати максимальної шкоди саме в момент приїзду до столиці осіб, які де-факто діють на користь РФ. Це було зроблено свідомо та демонстративно.

"Таким чином Москва намагається довести своїм посланцям, що вони діють в інтересах сильного гравця, який має серйозну військову міць і здатний перемогти", – пояснив він.

На думку радника міністра, хоча подібні атаки не справляють враження на Україну та її західних союзників, делегація ПАР має, напевно, "зовсім іншу картинку щодо війни, ніж у нас". Копитько зазначив, що ця "картинка" сформована РФ на підставі зведень, "в яких знищено більше зброї, ніж нам надано".

"Загалом це просто дивовижний сигнал усім, хто хоче "миротворити" на користь Москви: вас сприймають тупо як гарматне м'ясо, яке треба залякати", – резюмував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...