Особлива "ставка": РФ не купує балістичні ракети в Ірану через побоювання, що США передадуть Україні ATACMS, - FT

Росія не наважується закуповувати балістичні ракети в Ірану через побоювання, що союзники України у відповідь поставлять Києву ракети великої дальності, повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

Видання нагадує, що Іран відправив до Росії сотні ударних безпілотників, які використовувалися для атак на критичну інфраструктуру України. На Заході вважають, що Тегеран відкритий для подальшої військової співпраці з Москвою.

Однак поки що Росія утримується від закупівель іранських балістичних ракет великої дальності. Одним із суттєвих чинників відмови від закупівель, за оцінками країн НАТО, була загроза США надати Україні ракети ATACMS, дальність дії яких становить 300 км і які можуть завдавати ударів углиб контрольованих територій РФ.

У той же час офіційні особи визнають, що Москва може змінити свою позицію щодо іранських балістичних ракет. Це повʼязано з дефіцитом її власних боєприпасів і падінням внутрішнього виробництва.

Посол США в НАТО Джуліанна Сміт заявила, що західні союзники вважають відносини РФ та Ірану «надзвичайно тривожними».

Раніше директор ЦРУ США Вільям Бернс заявив, що Іран посилив військову співпрацю з Росією. За його словами, у ЦРУ знають, що РФ допомагає Ірану розвивати ракетну програму і розглядає у майбутньому постачання військових літаків.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...