Особливе партнерство: Путін "розплатився" з Кім Чен Ином за снаряди породистими кіньми, - The Times

Правитель РФ Володимир Путін відправив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак в якості часткової оплати за артилерійські снаряди для війни проти України, передають Патріоти України з посиланням на The Times.

Як зазначає видання, Кім Чен Ин отримав нову партію коней з Росії, що стало останньою ознакою зростаючого зближення між північнокорейським лідером і Путіним.

Згідно з повідомленням ветеринарної служби Приморського краю, який має залізничне сполучення з Північною Кореєю, минулої неділі через вузький сухопутний кордон було перевезено 24 коні – 19 жеребців і п'ять кобил.

Орловські рисаки відомі як улюблена порода Кіма, саме на таких конях він постає на пропагандистських зображеннях, поширюваних режимом КНДР. Тридцять коней цієї породи також були відправлені до Пхеньяну в 2022 році.

Південнокорейські ЗМІ повідомили, що нова партія коней є частиною оплати за північнокорейські артилерійські снаряди, відправлені російським військовим для використання проти України.

The Times зазначає, що після підписання в червні Путіном і Кімом "всеосяжної угоди про партнерство" того ж місяця північнокорейський лідер подарував Путіну пару собак місцевої породи пхунсан, згідно з державним ЗМІ ЦТАК. У серпні Путін відповів взаємністю, відправивши до Північної Кореї 447 кіз.

Як ідеться в матеріалі, незважаючи на те, що країна розробила ядерну зброю та балістичні ракети, Північна Корея також інвестує в одну з найстаріших військових технологій у світі – мережу кінних військових частин. Офіційні торгові звіти показали, що країна витратила щонайменше 600 тисяч доларів на породистих коней, імпортованих з Росії в період між 2020 і 2023 роками.

При цьому їхнє значення для Кіма радше символічне, ніж військове: коні відіграють важливу роль у культі особистості, який він створив навколо себе та своєї родини.

Оце так: У Румунії в будинку знайшли застреленим українця, який кілька днів тому незаконно перетнув кордон, - ЗМІ

неділя, 1 вересень 2024, 12:32

У румунському повіті Ботошані вранці 31 серпня у будинку знайшли застреленим у голову 26-річного українця, який кілька днів тому нелегально перетнув кордон з цією країною Про це пише Digi24, передають Патріоти України. Близько 08:00 ранку чоловік, на і...

Ситуація загострилася: Росіяни можуть бути у Покровську вже в середині вересня, - The Telegraph

неділя, 1 вересень 2024, 11:56

Російські окупаційні війська активно просуваються на Покровському напрямку та зможуть досягти міста до середини вересня, однак не зможуть його захопити. Про це йдеться у матеріалі The Telegraph, передають Патріоти України. "Російські війська повільно п...