"Особливість полягає у тому": Згурець назвав найнебезпечнішу ділянку біля Покровська і попередив про ризики для тилу

На ділянці біля Покровська окупанти можуть просуватися на трьох напрямках, є ризики для угруповання ЗСУ. Як розповів в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, Покровський та Курахівський напрямки залишаються найбільш складними, водночас просування ворога у напрямку Покровська призупинено, передають Патріоти України.

"На цій ділянці маємо розглядати три напрямки просування противника. Перший – на Покровськ через Гродівку та Новогродівку, до речі, там ситуація стабілізована, як каже головком Сирський. Однак динаміка спроб з боку загарбника залишається", - прокоментував Згурець.у

Крім того, зазначив він, ворог дещо змістив акценти, і другим напрямком є спроба просування на північний захід у бік Селидового, однак там також окупанти призупинені.

"Непростий на цій ділянці північний напрямок, де ми маємо низку населених пунктів (Українське, Гірник), адже противник намагається просуватися і має певні успіхи. А коли ми говоримо про найбільш тривожні дзвіночки, то це якраз була інформація про окупацію Невельського, який є східним опорним пунктом у кишені, де були Карлівка, Невельське та Красногорівка", - зауважив експерт.

На його думку, зараз найбільш ризикованою залишається ситуація для нашого угруповання, яке перебуває у трикутнику Красногорівка – Карлівка – Невельське.

"Тут ще особливість полягає у тому, що дії противника біля Українського та Галицинівки створюють загрозу для тилу нашого угруповання військ, бо ворог рухається вздовж обох берегів річки Вовча. Думаю, що зараз українська сторона буде здійснювати заходи, які пов'язані з плановим відходом з цієї кишеньки, яка утворилася в ході бойових дій", - прогнозує він, додаючи, що навіть у разі вирівнювання лінії фронту на цій ділянці у загарбника особливих переваг не буде.

Згурець зазначає, що головне для ЗСУ - перешкодити подальшим спробам ворога просуватися до Курахівки, а потім до Курахового, щоб далі створювати загрози по всій лінії фронту, від Курахового до Вугледара.

Назад в СРСР?: Генпрокурор РФ вирішив скасувати реабілітацію жертв радянських репресій

вівторок, 10 вересень 2024, 12:42

Кремлівський режим вирішив укотре переписати історію, скасувавши реабілітацію цілої низки жертв радянських репресій, інформують Патріоти України. Як повідомляє The Moscow Times, відповідний проект наказу вже підготовлено генеральним прокурором РФ Ігоре...

Просто дуже гарна робота? Родина нардепа з антикорупційного комітету витратила на авто і нерухомість більше 1 млн доларів

вівторок, 10 вересень 2024, 11:28

Родина народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Романа Іванісова за період його депутатства купила декілька коштовних автомобілів і дорогих об’єктів нерухомості, передають Патріоти України з посиланням на Bihu...