Особливо страшні часи для найманців почалися в грудні: ПВК "Вагнер" втратила в Україні понад 30 000 бойовиків, - Білий дім

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими і загиблими понад 30 тис. найманців. Про це повідомив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, якого цитує видання "CNN"

За словами Кірбі, з понад 30 тис. "демілітаризованих" "вагнерівців" загинули близько 9 тис., а близько половини з цих 9 тис. були вбиті з середини грудня.

Речник Білого дому наголосив, що близько 90% "вагнерівців", які загинули у грудні, були завербовані в російських в'язницях.

За словами Кірбі, ПВК "Вагнер" значною мірою покладається на засуджених для поповнення своїх рядів, попри заяви Євгена Пригожина про припинення вербування людей у в'язницях.

Пряма мова: "Вони ("Вагнер" – ред.) поводяться зі своїми новобранцями, переважно засудженими, як з гарматним м'ясом, кидаючи їх, у буквальному сенсі, в м'ясорубку…

Він (Пригожин – ред.) просто вирвав їх із в'язниць і кинув на поле бою без підготовки, без екіпіровки, без організаційного командування, просто кинув у бій".

Кірбі заявив, що нещодавно "Вагнер" зазнав важких втрат у запеклих боях за Бахмут.

За його словами, після посилення боїв за останні кілька днів РФ досягла "поступових успіхів" у Бахмуті і навколо нього. При цьому, відзначив він, США не можуть передбачити, чи вдасться Росії прорватися у місто.

Але навіть якщо це станеться, додав Кірбі, Бахмут не має "реальної стратегічної цінності", а тому США вважають, що Україна збереже свої сильні оборонні лінії на Донбасі.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...