"Особливо важкими є останні 4 місяці": Військовий експерт оцінив загрозу нового наступу на Харків

На тлі обговорення загрози наступу російської армії на Харків військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник нагадав, що серйозної аналітичної інформації щодо зосередження на цьому напрямку значних сил противника немає. Про це йшлося в коментарі Черника під час ефіру телеканалу "Київ24" передають Патріоти України.

"Ми дуже сильно випереджаємо обставини. Немає поки що дійсно серйозної аналітичної інформації, що противник зосередив на цьому напрямку хоча б 40-тисячний корпус. Ми ж розуміємо, що це місто-мільйонник, яке укріплювалося два роки. Попри те, що зараз Харків переживає жахливий ракетно-бомбовий удар, місто стоїть і тримається", – сказав він.

Також Черник нагадав про те, скільки тривало намагання захопити 70-тисячний Бахмут. Його противник не міг взяти понад 10 місяців, а Авдіївку "ворог проходив 10 років".

"Особливо важкими є останні 4 місяці, допоки вони по-справжньому все не протиснули. Тому казати про те, що Харків уже під серйозною загрозою в частині сухопутної операції, на цю хвилину не зовсім коректно", – додав він.

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...