Особливу роль може зіграти Китай: Жданов дав прогноз щодо закінчення війни та назвав найгірший варіант для України

Жданов дав прогноз щодо закінчення війни та назвав найгірший варіант для України

В України зараз є всі шанси до закінчення 2023 року вийти на міжнародно визнані кордони 1991-го року. Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, назвавши три варіанти розвитку подій, які він бачить, передають Патріоти України.

"Шанси цілком є. Єдине, що не можна сказати точно зі 100%-ю впевненістю, - як піде контрнаступ. Ми всі сподіваємося, і є величезні шанси на те, що він буде успішним, і що ми до кінця 2023-го можемо вийти на кордони 1991 року. Це цілком реально", - зазначив він.

На його думку, це - ідеальний варіант для України, але є ще два:

  • перехід війни у 2024-й рік, підготовка до другого контрнаступу ЗСУ;
  • втручання Китаю як посередника і примус України до миру в обмін на території.

"Найгірший для нас варіант - це Китай зі своїми мирними ініціативами... Я більше, ніж упевнений, що Китай наполягатиме на переговорному процесі. Переговорний процес буде мати на увазі негайне припинення вогню. І можемо вляпатися з вами з цим Китаєм у "Мінськ-3". Як він буде називатися - неважливо, але це буде подоба "Мінська-2".

Тобто на якомусь рубежі відразу після закінчення контрнаступу, де ми зупинимося, там нас і буде Китай змушувати сідати за стіл переговорів. Ось цим небезпечно посередництво Китаю. У цьому випадку він отримує найбільші преференції, а ми з вами опиняємося на порозі чергової війни, яка може відбутися через деякий період, коли Росія перегрупується і відновить свою боєздатність", - заявив Жданов.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...