Особливий план: ISW розкрив, на кого російські генерали хочуть звалити провину за воєнні злочини

Російські високопосадовці намагаються перекласти відповідальність за скоєні в Україні воєнні злочини на командирів середньої та нижчої ланок. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

За словами аналітиків, російське міноборони опублікувало кадри, на яких командувач Центральним угрупуванням військ РФ генерал-полковник Андрій Мордвічов доповідає міністру оборони Росії Сергію Шойгу про захоплення російськими військами близько 200 українських військовополонених під Авдіївкою. Шойгу наголосив на необхідності того, щоб російські війська поводилися з військовополоненими гуманно, «як вони це завжди робили» з Мордвічовим та іншими російськими офіцерами.

«Шойгу, як і президент Росії Володимир Путін, ймовірно, стурбований міжнародними наслідками дій своїх підлеглих щодо очевидних російських військових злочинів і, можливо, прямо звернувся до українських військовополонених, враховуючи недавню увагу міжнародної спільноти до російських звірств в Україні», – оцінюють аналітики.

Нагадаємо, що, за підрахунками аналітиків, кількість загиблих росіян в Україні почала значно зростати в жовтні 2023 року. За оцінками американської розвідки за грудень 2023 року, окупанти втратили з початку повномасштабного вторгнення понад 300 тис. осіб.

Квиток в один кінець: Російські командири катували і розстрілювали своїх підлеглих, - розслідування

субота, 27 липень 2024, 7:25

У Росії проти керівництва 6-ї мотострілецької дивізії окупантів розпочали кримінальну справу за статтями про перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення свободи та вбивство. Саме так командири окупантів поводились із тими підлеглими, хто "...

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...