Особливий сигнал: Чому Китай приймав Лаврова у Пекіні, а Кулебу - у Гуанчжоу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Китай, де зустрівся зі своїм китайським колегою Ваном І. Увагу політичних аналітиків прикувало те, що переговори відбулися не в Пекіні, а в Гуанчжоу. При цьому лише кілька місяців тому главу МЗС країни-агресора РФ Сергія Лаврова приймали у столиці КНР. Про це повідомляє видання South China Morning Post, передають Патріоти України.

Аналітики стверджують, що вибір місця переговорів Кулеби та Вана І свідчить про те, що Китай та Україна мають намір відновити зв'язки, напружені в умовах війни. У той же час зустріч у Гуанчжоу могла бути стратегічним рішенням Пекіна, спрямованим на збереження відносин із Росією.

За словами професора міжнародних відносин в Університеті Женьмін Вана Івей, Гуанчжоу є менш формальним місцем, що забезпечило більш невимушену обстановку для зустрічі після критики України щодо допомоги Китаєм Росії у війні.

У свою чергу викладач Форвард-коледжу Лондонського університету в Берліні Бьорн Александер Дюбен не вважає, що вибір місця продиктований бажанням обговорити передусім економічну співпрацю між країнами.

"Цілком можливо, що Пекін навмисно організував зустріч за межами столиці, щоб тонко і символічно принизити її рівень по відношенню до своєї дипломатичної взаємодії з Росією. Існує цікавий контраст з квітневим візитом глави МЗС РФ Сергія Лаврова до Пекіна, де його приймав Сі", – зазначив аналітик.

Також Дюбен додав, що Гуанчжоу, ймовірно, був обраний місцем зустрічі для того, щоб зробити цей контраст менш незручним, створивши просторову дистанцію між Сі та Кулебою. Проте аналітики також припускають, що китайське турне Кулеби було розроблено з урахуванням його графіка або з урахуванням участі Вана І у Східноазіатському саміті.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...