Особливий торг: США готові послабити санкції проти Ірану в обмін на припинення постачання дронів у Росію

Сполучені Штати Америки підштовхують Іран до того, аби він припинив постачати Росії дрони-камікадзе, якими вона атакує Україну. В обмін на це у Вашингтоні готові послабити санкції проти Тегерана та не вводити нові, передають Патріоти України.

Штати вже двічі ініціювали дискусію щодо цього питання – на непрямих переговорах у Катарі та Омані.Про це пише Financial Times, посилаючись на поінформовані джерела серед чиновників США та Ірану.

Сполучені Штати хочуть, аби Іран припинив постачати Росії не лише дрони, а й запчастини до них. Зазначимо, що офіційно Тегеран заперечує співпрацю з Москвою щодо постачання ударних БПЛА і заявляє, що неодноразово звертався до РФ із проханням припинити їх використання у війні проти України. Однак у США хочуть, щоб ця риторика перетворилася на більш конкретні кроки, каже іранський чиновник.

Крім питання дронів для РФ, у Вашингтоні наполягають на вирішенні ядерного питання. У США хочуть, аби Тегеран відновив співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) і відмовився від збагачення урану вище 60%. Цього року Іран збагатив уран вже до 84%, що лише на 6% менше за концентрацію, необхідну для ядерної зброї.

Якщо Іран виконає ці умови, США готові пообіцяти, що не будуть вводити нові санкції проти країни за виключенням сфери прав людини, пише Financial Times. Також Штати не будуть вести жорсткий контроль з приводу вже прийнятих нафтових обмежень.

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...

ЗСУ роботи менше: Під Волгоградом розбився російський винищувач Су-34

субота, 27 липень 2024, 16:15

Сьогодні, 27 липня 2024 року, винищувач Су-34 впав у Волгоградській області РФ. Про це повідомило Міноборони РФ, інформують Патріоти України із посиланням на російську пропагандистську агенцію новин "РИА-Новости". . Як переконує Міноборони РФ, літак у...