Особливий знак? Вперше до кордону РФ у Фінляндії перекинули німецькі винищувачі Eurofighter

З квітня 2023 року Фінляндія стала членом НАТО. Раніше там уже проходили авіаційні навчання, коли винищувачі F-35 приземлилися на автодорозі за 200 км від кордону Росії, передають Патріоти України з посиланням на BILD.

Тепер в аналогічних маневрах Baana-24 вперше взяли участь три німецькі винищувачі Eurofighter з 71 тактичної ескадрильї Люфтваффе. Вони приземлилися і злетіли з дороги біля села Хосіо за 180 км від кордону РФ.

"З середи на дорозі біля Хосіо відпрацьовано кілька приземлень на короткій дистанції, потім літаки вирулювали до кінця смуги і заправлялися там при двигунах, що працюють. Після дозаправки вони знову злетіли і повернулися на авіабазу Рованіємі", - повідомив представник ВПС Німеччини.

Зазначається, що від авіабази в Рованіємі до кордону РФ лише 147 км. Тому цілком можливо, що російські радари уважно стежили за навчаннями НАТО.

Влада заявила про роботу ППО: Бєлгород здригнувся від вибухів, у небі видніється стовп диму (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 13:42

На всій території Бєлгородської області РФ оголошувалася ракетна небезпека. Зокрема, вибухи чули жителі Білгорода та села Таврово Бєлгородського району. Губернатор області В’ячеслав Гладков повідомив про роботу протиповітряної оборони, передають Патріо...

Ротації тривають: Зеленський призначив собі двох радників, а Єрмаку двох заступників

неділя, 8 вересень 2024, 12:30

Президент Володимир Зеленський 8 вересня призначив собі двох радників, а очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку двох заступників, передають Патріоти України. Радниками президента з питань комунікацій став Дмитро Литвин, а зі стратегічних питань – Оле...