"Особисто бачив російських військових": Порошенко розповів у суді про події під час анексії Криму у 2014-му

Допит Порошенка проходить за клопотанням захисту Януковича нібито «в зв’язку з неповним допитом у суді першої інстанції».
Порошенко у суді. Фото: Радіо Свобода.

П’ятий президент України Петро Порошенко 15 червня на засіданні Апеляційного суду в Києві у справі про державну зраду експрезидента Віктора Януковича розповів, як народним депутатом їздив до Криму в 2014 році в період початку російської анексії, і з ким там зустрічався. Про це повідомляє кореспондент проєкту "Крим.Реалії" з зали суду, передають Патріоти України.

«Я особисто був у Криму – 27 і 28 числа (лютого – ред.) і особисто бачив російські війська, мав інформацію про те, що десантуються російські війська в аеропорту Сімферополя», – сказав Порошенко.

Він повідомив, що зустрічався з тодішнім спікером парламенту Криму Володимиром Костянтиновим, головою Меджлісу кримських татар Рефатом Чубаровим, тодішнім Постійним представником виконувача обов’язків президента в Автономній республіці Крим Сергієм Куніциним та ще «з низкою осіб». За словами Порошенка, зустрічі мали «консультаційний характер».

У ході засідання суддя або відхиляв, або знімав більшість питань адвокатів Януковича, називаючи їх «неважливими, несуттєвими або такими, що не були в компетенції Порошенка».

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...