Особистий адвокат Трампа прибув до України, - ЗМІ

Рудольф Джуліані планує зустрітися з ексгенпрокурором Віктором Шокіним та колишнім прокурором Генеральної прокуратури Костянтином Куликом.

Рудольф Джуліані. Фото: Рейтерс.

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані прибув до Києва, де планує зустрітися з українськими високопосадовцями. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

За інформацією theБабеля, в українській столиці Джуліані має намір зустрітися з іншим колишнім генпрокурором Віктором Шокіним та колишнім прокурором Генеральної прокуратури Костянтином Куликом.

Відповідну інформацію підтверджує також джерело видання «Новое время». Напередодні в Будапешті Джуліані зустрічався з колишнім генеральним прокурором Юрієм Луценком. Факт цієї зустрічі Луценко підтвердив ЗМІ.

Як пише The New York Times, Джуліані вирушив до Європи для збору документальних свідчень, які мають допомогти у справі про можливий імпічмент Трампа. Сама поїздка організована для зйомок документального серіалу, перші дві серії якого вже вийшли на американському кабельному каналі One America News, або OAN.

Серіал рекламують як «альтернативу слуханням щодо імпічменту», де мають зʼявитися «українські свідки», яких члени Демократичної партії в палаті представників нібито відмовилися викликати для свідчень.

Як зазначає видання, у Будапешті для вказаного серіалу команда OAN на чолі з репортером Шанель Ріон записали інтервʼю з Луценком. Під час цього інтервʼю ексгенпрокурор обговорював розслідування проти родини колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та можливе втручання України в американські вибори 2016 року.

Крім того, у Будапешті знімальна група також записала інтервʼю з колишнім працівником посольства України у США Андрієм Теліженком, екснардепом Андрієм Артеменком та колишнім головою Центральної виборчої комісії Михайлом Охендовським.

Їхні свідчення увійшли до другого епізоду, який транслювався у вівторок. Зокрема, Теліженко повторив свої твердження, що, працюючи в посольстві України у Вашингтоні у 2016 році, йому було доручено допомогти «оперативнику від демократів» зібрати компрометуючу інформацію щодо ексголови виборчого штабу Трампа Пола Манафорта. Артеменко та Охендовський у свою чергу висловили сумніви в достовірності «амбарної книги» Партії регіонів, у якій згадується прізвище Манафорта.

Джуліані відмовився відповідати на питання, чи знає Трамп про його поїздку до Європи та «серіал», який знімається під час цієї подорожі, але додав, що «постійно тримає президента в курсі своїх зусиль, пов'язаних з Україною».

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...