"Останні висновки невтішні": На США може чекати економічний колапс світового масштабу

Рівень держборгу Сполучених Штатів, згідно зі звітами експертів, може досягти небувалої позначки $54 трлн, пише Fox Business. За інформацією ЗМІ, якщо прогноз справдиться, то економічний стан країни буде поставлений під загрозу у світовому масштабі, передають Патріоти України.

Державний борг США зростає швидкими темпами і не демонструє жодних ознак уповільнення, незважаючи на зростаючу критику великих державних витрат.

«Останні висновки Бюджетного управління Конгресу США показують, що державний борг зросте до вражаючих $54 трильйонів у наступне десятиліття в результаті старіння населення та збільшення витрат на охорону здоров’я федерального рівня. Більш високі відсоткові ставки також «посилюють біль» зростання боргу», – йдеться у статті. Для порівняння, всього чотири десятиліття тому державний борг коливався близько $907 мільярдів.

На зростання боргового навантаження впливає різке зростання державних витрат, наголосили у виданні. У перелік причин автори матеріалу додали підвищення рівня відсоткових ставок за держборгом, що зробило його обслуговування дорожчим.

Прогноз щодо рівня федерального боргу є похмурим, і економісти все частіше б’ють на сполох через великі темпи витрат Конгресу та Білого дому Виплати відсотків за боргом за урядовий фінансовий рік, який починається в жовтні, тепер перевищують витрати на медицину і оборонний бюджет.

"Цю мерзенну історію розпочав ще Порошенко": Медведєв відреагував на заборону УПЦ МП в Україні

п’ятниця, 23 серпень 2024, 14:14

Колишній президент РФ, чинний заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на ухвалення Верховною Радою законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із Росією - кремлівський політик стверджує, що це ніби...

В Одесі спіймали чергового агента росіян, який фіксував наслідки атак та "зливав" локації ЗСУ (фото)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 13:30

Правоохоронці викрили агента РФ, який "зливав" локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі. Про це інформує Офіс Генпрокурора, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Одеси займався розвідувально-підривною р...