Останні заяви - невипадкові: Кремль намагається схилити Захід до територіальних поступок щодо України, - ISW

У Кремлі продовжують заявляти, що як і раніше не зацікавлені у переговорах про припинення війни в Україні або покращення відносин із Заходом. Про це пише ISW, передають Патріоти України.

1 вересня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив про відсутність перспектив покращення американсько-російських відносин і стверджував, що США займають відверто ворожу позицію щодо Росії, активізувавшись у війні в Україні.

Тоді як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 31 серпня заявив, що Захід не зацікавлений ні в переговорах з Росією, ні в переговорах про війну в Україні.

"Російські офіційні особи регулярно покладають на Захід тягар переговорів, намагаючись спонукати Захід піти на превентивні поступки, зокрема щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Вони продовжують лякати ядерною зброєю, намагаючись спонукати Захід до самостримування та зменшити підтримку України", - вказано в повідомленні.

Крім того, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков 1 вересня заявив, що Росія змінить свою ядерну доктрину на основі нещодавніх конфліктів і передбачуваної ескалації Заходом в Україні, але зазначив, що немає встановлених дат для змін.

"Рябков не уточнив, якими можуть бути передбачувані зміни до доктрини, і ISW продовжує оцінювати, що Росія навряд чи застосує тактичну ядерну зброю в Україні або вступить у ядерне протистояння в іншому місці", - додали в повідомленні.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...