"Остання, хто може нас повчати": Ізраїль відреагував на звинувачення з боку РФ в ООН

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан

На думку посла Ізраїлю в ООН Гілада Ердана, Москва використовує терористичну атаку ХАМАС на ізраїльтян, щоб відвернути увагу світової спільноти від війни в Україні.

Представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан прокоментував слова посла Російської Федерації в ООН Василя Небезні про те, що Єрусалим не має права на самооборону. Про це пише ізраїльський портал Ynet.

Як зазначають журналісти, Небезня заявив, що Ізраїль є "державою-окупантом".

"Усе, що вони (США та їхні союзники) можуть зробити, це говорити про очевидне право Ізраїлю на самооборону, хоча, як держава-окупант, він не має такого права", — сказав російський дипломат.

У відповідь посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зазначив, що РФ користується нападом бойовиків ХАМАСу на ізраїльтян у "збочений спосіб", намагаючись відвернути міжнародну спільноту від російської військової агресії в Україні.

"Смішно чути саме від представника Росії проповідь моралі щодо Ізраїлю на тему прав людини і міжнародного права. Представника країни, яку виключили з Ради ООН з прав людини. Росія — остання, хто може нас повчати", — сказав Ердан.

Ізраїльський дипломат також додав, що "кожна людина у світі" розуміє, як би поводилася РФ, якби тисячі росіян були вбиті та взяті в полон терористами.

Нагадаємо, під час спецсесії ООН 2 листопада постійний представник РФ Василь Небензя Росії розкритикував позицію США щодо подій на Близькому сході. За його словами, "в інших ситуаціях" країни вимагають дотримання гуманітарного права, створюють комісії з розслідування і накладають санкції на агресорів.

Пізніше 3 жовтня, ЗМІ повідомили, що Ізраїль припинив інформувати Росію про свої операції в Сирії після атаки терористів з організації ХАМАС на ізраїльську територію.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...