Остання надія Х**ла: У Зеленського розповіли, чи зможуть проросійські бойовики стати депутатами Ради

Після розведення військ на Донбасі проросійські бойовики не зможуть залишитися на території України. У Зеленського запевнили, що вони "не сядуть поруч з депутатами Верховної Ради", передають Патріоти України.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі "Свободи слова" на ICTV зауважив, що це теж політична "червона лінія".

Люди, які стріляли в наших людей, не повернуться… І таких "червоних ліній" дуже багато – в межах яких відбувається політичний процес, політичне обговорення, – додав Пристайко.

Політик запевнив, що безпека українського народу, повернення територій, суверенітет і територіальна цілісність України – це пріоритет для влади.

Нардеп фракції "Слуга народу" Богдан Яременко зазначав, що після розведення сил у проросійських бойовиків буде вибір: вони зможуть залишити територію окупованого Донбасу разом з виводом російських військ або ж можуть лишитися, але без зброї і участі у правоохоронних органах.

Розведення сил у Золотому і Петрівському мало відбутися 7 жовтня, але через обстріл бойовиків все зірвалося. Росія стверджує, щоніяк на це вплинути не може.

Чому говорять про розведення військ?

1 жовтня на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовились про у селі Петрівське Донецької області та в місті Золотому Луганської області. Це розведення – одна з умов Росії для зустрічі в нормандському форматі щодо врегулювання війни на Донбасі.

Тепер Україна чекатиме семиденного періоду без порушень режиму тиші, який "покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших переговорів по розведенню військ".

Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, у два етапи:

  1. відведення особового складу з обох сторін,
  2. демонтаж інженерних споруд та подальше розмінування територій.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: