Остання війна Путіна: Глава Кремля поховав в Україні армію РФ, яку будував 22 роки, - Business Insider

За час війни з Україною диктатор Володимир Путін практично знищив армію і військову структуру РФ, яку будував 22 роки, починаючи з чеченської війни, заявив експерт британського Королівського інституту оборонних досліджень Марк Галеотті, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Business Insider він підкреслив, що вторгнення РФ в Україну стало "регіональною війною проти країни з 40-мільйонним населенням".

Експерт каже, що за канонами військової доктрини самої РФ перед початком війни необхідно було затвердити структурований план, створити чітку командну вертикаль, і ще до вторгнення придушити осередки опору. Однак нічого цього в РФ зроблено не було.

Він нагадав, що вторгнення в Україну пройшло з трьох сторін і західні розвідки аж до осені 2022 року не могли дати чітку відповідь, хто в підсумку у росіян відповідає за дії на фронті. Все це породило хаос в управлінні військами РФ.

При цьому господар Кремля просто не очікував запеклого і відчайдушного опору, що і стало причиною поразок окупантів в Україні, говорить експерт.

Серйозні втрати особового складу і важкої бронетехніки говорять про те, що Росії знадобиться не менше десятиліття для відновлення армії до рівня 2021 року. І то, це можливо лише при знятті санкцій на поставку західних технологій і електроніки, впевнений він.

Разом з тим співрозмовник вважає, що Путін не зробив ніяких практичних висновків зі своїх же помилок і продовжує керувати російськими генералами і наказує їм, що потрібно робити на фронті. Не несучи при цьому ніякої відповідальності за свої дії.

Путін в черговий раз довів свою повну неспроможність до навчання, наближаючись до програшу у своїй останній війні, додав Галеотті.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...