Останній подарунок: Зеленський нагородив Меркель орденом Свободи

Під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Володимир Зеленський нагородив її орденом Свободи, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу глави держави.

У відомстві зауважили, що Зеленський подякував Меркель за тверду підтримку України в ключових питаннях, а також наголосив, що її візит до Києва напередодні 30 річниці Незалежності України і старту “Кримської платформи” є важливою подією для Києва.

“У вересні Німеччина обиратиме нового канцлера. Особисто я переконаний, що пані Меркель залишиться активним учасником політичного життя Німеччини і Європи. Але знайте, що в будь-якому випадку, в будь-якому статусі і в будь-який час ви завжди будете бажаним гостем в Україні”, — заявив глава держави.

Після чого на знак вдячності за багаторічну підтримку України президент відзначив канцлера ФРН державною нагородою – Орденом Свободи.

Крім того, глава держави зауважив, що Україна, Німеччина та Франція повинні мати консолідовану позицію щодо плану мирного врегулювання на Донбасі.

“Важливо, щоб у межах “Нормандської четвірки” Україна, Німеччина та Франція мали консолідовану позицію щодо плану мирного врегулювання, який має бути заснований на кластерах. Актуальним залишається паризький порядок денний, який має бути імплементований. Ми прагнемо домогтися режиму постійного й сталого припинення вогню, обміну утримуваними особами, відкриття КПВВ з боку тимчасово окупованих територій і довгоочікуваного доступу на ці території представників Міжнародного комітету Червоного Хреста”, – заявив Володимир Зеленський України під час спільного брифінгу з Ангелою Меркель.

Він також подякував Німеччині за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, мирного врегулювання на Донбасі та невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

(Орден Свободи державна нагорода України, якою відзначають видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних і політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина. Орден Свободи є вищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства. До 2008 року таким був орден князя Ярослава Мудрого – ред.)

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...