Останній шанс для Х**ла? У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну, - Time

Коментарі Володимира Путіна про кордони РФ в ефірі державного телебачення дали підставу побоюватися, що Кремль може продовжити військове вторгнення в Україну. Як пише журнал Time, в документальному фільмі "Росія. Кремль. Путін", що вийшов 21 червня, президент РФ стверджує, що деякі колишні радянські республіки "отримали" традиційно історичні територій Росії "в результаті розпаду СРСР в 1991 році і не віддали "подарунки" з Москви, передають Патріоти України.

На наступний день спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має територіальних претензій до своїх сусідів. Однак деякі американські та європейські чиновники заявили, що стурбовані потенційною ймовірністю вторгнення в сусідні з РФ країни. На їхню думку, Путін може зробити цей агресивний крок, намагаючись відвернути увагу від проблем через коронавірус в країні і нестабільної російської економіки.

Проведення великого військового параду в розпал пандемії також свідчить на користь цього припущення. Згадав Путін в документальному фільмі і про анексію Криму, заявивши, що "Крим завжди був нашим. Навіть з юридичної точки зору".

Зараз точкою стурбованості демократичної світової громадськості є Донбас. 12 червня після відеоконференції між держсекретарем США Майком Помпео і представниками Європейського союзу, речник Держдепартаменту Морган Ортагус потверділа "спільну рішучість США і ЄС боронити суверенітет і територіальну цілісність України" і "наполеглива вимога про припинення Росією своїх агресивних дій на Донбасі".

При цьому викликає стурбованість те, що зараз альянс США і ЄС дещо ослабів через зовнішньої політики, що проводиться адміністрацією Трампа.

"Путін відчуває слабкість ... Атлантичний альянс зношується, президент Трамп виводить американські війська з Німеччини, тому що він говорить, що німці не виконують свої зобов'язання за видатками на оборону, а у Путіна є проблеми у себе вдома. Це може додати неприємностей", - сказав чиновник Білого дому на умовах анонімності.

"Путін може спробувати використовувати зростаючу напруженість між США і їх союзниками по НАТО, зробивши ще один крок на території України або інших країн, які були частиною Радянського Союзу", — пишуть журналісти Time.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...