"Остапа понесло": Голова Держприкордонслужби закликав піддавати публічній розправі тих, хто не захоче перевірятися на коронавірус

Чинна у державі влада через нездарну та провокативну інформаційну політику спочатку доводить населення до сказу, потім соромить і навіть закликає до публічних розправ над "недисциплінованими"

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що українців, які відмовляться від температурного скринінгу для виявлення коронавірусу, обстежуватимуть «публічно». Про це він сказав на брифінгу.

«Якщо людина відмовиться пройти обстеження – ми зробимо це публічно. Зробимо стрім, доведемо до суспільства і нехай за межами пункту пропуску зустрічають наші активні громадяни, забирають і відвозять куди хочуть», – заявив голова ДПСУ.

Також він наголосив, що якщо іноземець відмовиться від обстеження, то буде ухвалено рішення про заборону йому на в’їзд в Україну.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що наразі тимчасові обмеження щодо допуску на територію України встановлені тільки для людей, які приїжджають з китайської провінції Хубей або міста Ухань.

«Там чітко зазначено, що діють обмеження, без різниці який стан здоров’я, шляхом обсервації на 14 днів у місця, визначені Міністерством охорони здоров’я. Щодо усіх інших, я думаю, що кожен з нас піклується про стан свого здоров’я і повинен розуміти проблемне питання, яке нас сьогодні пов’язує з поширенням коронавірусної інфекції», – зазначив Ляшко.

За його словами, Україна є членом міжнародних медико-санітарних правил з 2005 року, розроблених Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Ми говоримо про те, що є міжнародним договором. ВООЗ, керуючись саме цим документом, встановлює певні рекомендації та правила. Кожна країна має право встановлювати якісь додаткові заходи та обстеження для захисту громадян», – сказав представник МОЗ.

На уточнення, що прибувші громадяни не зможуть відмовитися від обстеження, Ляшко відповів: «Так, не зможуть».

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...