Остаточне рішення ще не ухвалено: ЗМІ дізналися, скільки танків Challenger 2 Британія може передати Україні

У Великобританії розглядають можливість передачі Україні 12 бойових танків Challenger 2. Про це повідомляє британський телеканал Sky News, передають Патріоти України.

Зокрема, британський уряд розглядає можливість передачі Україні танків Challenger 2, які можуть бути задіяні на полі бою проти російських сил, але таке рішення ще не ухвалене. Зокрема, імовірно, йдеться про 12 танків.

Водночас колишній глава Генерального штабу британської армії, генерал Річард Даннатт вважає, що в Україну треба відправити не менше 50 танків для того, аби реально вплинути на ситуацію на полі бою. Даннатт розкритикував повідомлення, що Британія, імовірно, запропонує 12 танків.

"Як видається, 12 танків – це чисто символічно. Я б запропонував надання 25, 30 або навіть не менше 50 танків. Це б принесло реальні зміни", - сказав він.

Він пояснив, що Україна, імовірно, зіткнеться з ситуацією, що РФ організує "певну форму наступу" наприкінці зими або на початку весни, тому, потреба у додатковій допомозі від Заходу "як ніколи зростає".

"Якщо ми вирішимо надати їм (українцям) танки і бойові машини піхоти, вони повинні бути достатньо сильними для підготовки серйозного контрнаступу", - додав Даннатт. При цьому, як зазначає видання, якщо відповідне рішення буде ухвалене щодо незначної кількості танків, Великобританія стане першою країною Заходу, яка відправить основні бойові танки в Україну.

Що таке танки Challenger 2

Challenger 2 - основний бойовий танк сухопутних військ Великобританії, який стоїть на озброєнні британської армії з 1994 року. Танк оснащений 120-мм нарізною гарматою і 7,62-мм ланцюговим кулеметом.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...