Остаточне слово за Радою: ЗМІ назвали ймовірну дату виборів мера Харкова

У Харкові вибори міського голови можуть відбутися в останню неділю березня (припадає на 28 число) або жовтня (31-ше), передають Патріоти України.

Але на першу дату Верховна Рада навряд чи встигне призначити голосування. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на коментар першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

Як пояснив політик, проведення виборів мера Харкова навесні парламенту потрібно вже наступного пленарного тижня призначити дату. Якщо нардепи не встигнуть цього зробити, голосування відбудуться у жовтні 2021-го.

"Варіант із виборами на жовтень здається більш відповідним для всіх фігур, охочих поборотися за крісло харківського мера. Це дасть потенційним кандидатам набагато більше часу на підготовку", – йдеться у повідомлені.

Також підкреслюється, що секретарю Харківської міської ради Ігорю Терехову, який теж може взяти участь у виборчій гонці, це забезпечить додатковий час, "щоб проявити себе, керуючи містом".

Нагадаємо, що мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня від наслідків коронавірусу. Обов'язки міського голови тимчасово виконує секретар міськради Ігор Терехов.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...