Остаточно перейшла на бік зла: РПЦ офіційно оголосила війну проти України "священною" і висловила територіальні претензії

Так званий “Всесвітній російський народний собор”, який очолює голова Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Московський Кирило (Гундяєв) видав “наказ”, у якому війна в Україні називається "священною", а території України оголошені такими, що "мають увійти до зони виняткового впливу Росії". Текст цього “наказу” в середу, 27 березня опубліковано на сайті Московського патріархату.

Вказується, що документ схвалено під час соборного з'їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов'язаних із цією церквою громадських діячів.

Там заявили, що "спеціальна військова операція", як називають в РФ війну в Україні, є "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі проти злочинного київського режиму і колективного Заходу", а Росія та її народ "виконують місію того, хто захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.

Далі в РПЦ називають "руській мір" "духовним і культурно-цивілізаційним феноменом", що поширюється "істотно далі” державних кордонів як Російської Федерації, так і “великої історичної Росії".

У документі сказано що білоруси та українці є лише субетносами росіян, а саму РФ слід відкрити для в'їзду "мільйонів іноземців, які обстоюють традиційні цінності".

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...