Остаточно перейшла на бік зла: РПЦ офіційно оголосила війну проти України "священною" і висловила територіальні претензії

Так званий “Всесвітній російський народний собор”, який очолює голова Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Московський Кирило (Гундяєв) видав “наказ”, у якому війна в Україні називається "священною", а території України оголошені такими, що "мають увійти до зони виняткового впливу Росії". Текст цього “наказу” в середу, 27 березня опубліковано на сайті Московського патріархату.

Вказується, що документ схвалено під час соборного з'їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов'язаних із цією церквою громадських діячів.

Там заявили, що "спеціальна військова операція", як називають в РФ війну в Україні, є "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі проти злочинного київського режиму і колективного Заходу", а Росія та її народ "виконують місію того, хто захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.

Далі в РПЦ називають "руській мір" "духовним і культурно-цивілізаційним феноменом", що поширюється "істотно далі” державних кордонів як Російської Федерації, так і “великої історичної Росії".

У документі сказано що білоруси та українці є лише субетносами росіян, а саму РФ слід відкрити для в'їзду "мільйонів іноземців, які обстоюють традиційні цінності".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...