Острів Зміїний виявився фатальним для окупантів: Експерти відстежили ймовірне місце, де "Москва" була підбита ракетами "Нептун"

Російський крейсер "Москва", по якому вдарили ракетами "Нептун" Збройні сили України, потрапив на супутникові знімки. Корабель, який пізніше пішов на дно, зафіксували в той момент, коли він горів. Таким чином вдалося з'ясувати, де, ймовірно, був крейсер, коли його підбили ЗСУ. Він перебував на схід від острова Зміїний за 80 морських миль від Одеси і 50 морських миль від українського узбережжя, передають Патріоти України із посиланням на Naval News.

Точні координати – 45°10'43,39″ пн.ш., 30°55'30,54″ сх.д. Ці дані про місцезнаходження "Москви" також узгоджуються із супутниковими знімками корабля за 12 квітня – за добу він перемістився на зовсім невелику відстань.

Аналіз цілої низки супутників із інфрачервоним фільтром показав, що вибух на кораблі стався о 18:52 (за київським часом) 13 квітня.

Зазначається, що в цей момент поряд із крейсером "Москва" перебували й інші кораблі.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...