Освячував техніку окупантів: На Харківщині повідомили про підозру настоятелю храму УПЦ МП

Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру священику УПЦ (МП) із Харківщини. Під час окупації частини регіону російськими військами зрадник приймав їх і навіть освячував техніку ворога. Про це у середу, 11 жовтня, повідомили у Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України, передають Патріоти України.

Він був настоятелем одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП) у тимчасово окупованому населеному пункті Дворічна Куп'янського району. Він публічно благословляв окупаційну російську армію на вбивства українського народу, освячуючи їхню військову техніку. Коли Сили оборони звільнили Ізюм та прилеглі території зрадник разом зі своєю родиною втік на територію країни-агресора Росії.

В ОГП опублікували знімки, як священик поклонявся росіянам. Наприкінці липня 2022 року у Дворічній відбувся публічний релігійний "захід" з нагоди "Дня Хрещення Русі", який проводили місцеві представники УПЦ МП.

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв окупантів із Росії та освячував їхню військову автомобільну техніку. Тоді він наказав своїм поплічникам фотографувати та знімати відео з цього "заходу", щоб потім кадри розповсюджували російські пропагандистські видання.

Ім'я колаборанта в прокуратурі не назвали. Як пише "Харківський антикорупційний центр", йдеться про Олександра Свиридова. Саме за ним був закріплений Успенський храм у селищі Дворічна та каплиця Преподобного Сергія Радонезького у селі Колодязне.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...