"Освоїли понад 30 стандартів": Резніков заявив, що Україна вже стає членом НАТО де-факто

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що держава вже стає країною-членом НАТО де-факто. Він пояснив, що Україні дають обладнання Альянсу і "ми з вами вже освоїли понад 30 стандартів НАТО". Про це Резніков заявив на конференції Forbes Ukraine "Будуємо разом" 8 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо, що Україна наразі не розглядається країнами НАТО повноправним членом де-юре, тому що має бути консенсус серед країн НАТО, але ми, по суті, вже стаємо країною-членом Альянсу де-факто. Тому що ми на східному фланзі, нам дають обладнання НАТО, ми з вами вже освоїли понад 30 стандартів НАТО тощо", – пояснив очільник Міноборони.

Він зауважив, що партнерів держави турбує лише п’ята стаття НАТО, яку країнам-членам дуже не хотілося б застосовувати у разі, якби Україна стала членом Альянсу. "Але я вам скажу серйозно, що наші партнери з країн Балтії та Польщі і так відчувають неідеальність пункту 5 в угоді про альянс НАТО", – зазначив Резніков.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...