От так все рахують і проплачують з коштів платників податків? ОПУ повідомив, хто вивів астрономічну суму збитків на Банковій через акцію 20 березня

За адекватними оцінками, усунення пошкоджень ,створених в ході акції протесту на Банковій, за ринковими цінами становить близько 100 000 грн. Однак списати можна і більше, як доводять у Зеленського

Тривають роботи з відновлення будівлі Офісу президента

Пошкодження будівлі Офісу президента, завдані під час акції протесту на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка 20 березня, оцінили орієнтовно в 2 000 000 гривень за висновком Державного управління справами. Про це Радіо Свобода повідомили в пресслужбі Офісу президента України, зазначають Патріоти України.

«Державне управління справами – це була їхня експертна оцінка і вони звертались до фахівців», – заявили в пресслужбі.

Роботи з відновлення розпочались у неділю. Утім, в Офісі президента не можуть зорієнтувати, скільки часу знадобиться, щоб все завершити.

«Частково вже почались. Там демонтували двері, в яких скло було розбите. Відмивають ці двері. Сьогодні фасад потребує ще досить серйозної роботи», – розповіли Радіо Свобода в ОПУ.

Акція на підтримку Стерненка: активісти побили шибки офісу президента та палили фаєри (відео)

Офіс президента 21 березня повідомив, що ліквідація пошкоджень будівлі коштуватиме приблизно два мільйони гривень. Роботи планували почати якомога швидше, адже «якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в’їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими».

Серед пошкоджень, які потрібно ліквідовувати, на Банковій називали: заміна скла у вхідних дверях одного з під’їздів та вікно на першому поверсі будівлі, змивання фарби з фасаду першого поверху, реконструкція дверей та внутрішнього оздоблення тамбура одного з під’їздів через ураження фаєрами; прибирання ділянок, уражених осередками загоряння на першому поверсі та пожежею в кабінеті на другому поверсі.

Журналісти та активісти, що промоніторили ціни столичних клінінгових компаній на роботи з відновлення будівлі Офісу президента, зазначають, що все можна прибрати в рази дешевше.


Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...