Отака обіцяна "амністія" ісламістів афганцям: Таліби під вигуки "Аллаху Акбар" відрізали полоненому солдатові голову і зняли це на відео

Група талібів відрізала голову афганському солдату і зняла це на відео, вигукуючи "Алллаху Акбар" ( "Бог великий"). Шість озвірілих ісламістів тримали вогнепальну зброю, а інший стискав два закривавлені ножі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mirror.

Вважається, що жертва - афганський солдат, оскільки форма жертви темно-зелена - подібна до тієї, яку США надали армії Афганістану.

"Стріляйте в нього! Він повинен виглядати розстріляним!", - сказав ватажок угруповання в кінці відео, вказуючи про свій намір приховати смерть солдата шляхом обезголовлювання.

Відео викликає значні питання з приводу обіцянок талібів міжнародній спільноті, що вони запропонують амністію бійцям урядової армії.

Кадри з обезголовлюванням з'явилися на світ лише через кілька днів після того, як бойовики "Талібану" стратили Рохулла Азізі, брата Амрулли Салеха - колишнього першого віце-президента Афганістану і одного з керівників афганського опору талібам.

"Я хотів би запевнити міжнародне співтовариство, включно зі Сполученими Штатами, що ніхто не постраждає. Ми не хочемо ні внутрішніх, ні зовнішніх ворогів", - заявляв кілька тижнів тому представник "Талібану" Забіхулла Моджахед.

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...