Отаке "НАТО Путіна": Між двома країнами-членами ОДКБ спалахнули бойові дії на кордоні

У четвер, 27 січня, на кордоні між Киргизстаном і Таджикистаном двома державами, що входять до складу Організації Договору про колективну безпеку - військового союзу, де чільну роль відіграє Росія, спалахнули бойові дії, інформують Патріоти України.

Прикордонна служба Киргизстану звинуватила таджикистанську сторону у застосуванні гранатометів та мінометів. Причиною перестрілки стало перекриття військовими Таджикистану автомобільної дороги, що сполучає киргизькі міста Ісфану та Баткен. За версією таджикистанської сторони цьому передувало те, що машини таджикистанців закидали камінням. Сторони вступили в переговори, після чого ситуацію тимчасово вдалося стабілізувати, проте обстановка різко погіршилася: таджикистанські прикордонники відкрили вогонь по військовослужбовцях ЗС Киргизстану.

Здебільшого перестрілки ведуться у місцевостях Торт-Кочо та Чир-Добо. Жителі прикордонних населених пунктів обох держав евакуюються. Генсек ОДКБ Станіслав Зась звернувся до протиборчих сторін та закликав їх до негайного припинення вогню. Він висловив сподівання, що керівництва Киргизстану та Таджикистану зможуть дійти компромісу, щоб залагодити цей прикордонний конфлікт.

Внаслідок бойових дій частина Баткенського району Киргизстану залишилася без світла - обірвано лінію електропередач Баткенської РЕМ. За інформацією Sputnik Таджикистан, кількість постраждалих під час боїв зросла до шести людей. Усі вони є громадянами Таджикистану. Наразі перестрілка між військовими обох держав триває. На місце конфлікту стягують додаткові сили. У свою чергу представники влади республік ведуть переговори.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...