Оточення Путіна вважає вторгнення РФ в Україну катастрофічною помилкою, - Bloomberg

Деякі члени путінської еліти в уряді та на державних підприємствах вважають, що вторгнення російських військ в Україну було катастрофічною помилкою, яка поверне країну назад на роки. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на десяток співрозмовників, обізнаних із ситуацією, передають Патріоти України.

За словами представників еліти з оточення президента РФ, вони наразі не вбачають, що Путін змінить свій поточний курс.

Путін відкинув спроби інших чиновників попередити його про катастрофічні економічні та політичні наслідки, які нависли над країною в результаті західних санкцій.

Деякі сказали, що вони все більше поділяють страх, висловлений представниками американської розвідки, що Путін може звернутися до обмеженого використання ядерної зброї, якщо зіткнеться з провалом кампанії, яку він вважає своєю історичною місією.

Водночас, частина з топ-інсайдерів дійшла думки, що прагнення путіна продовжити вторгнення загрожує Росії роками ізоляції та посиленням напруженості, через які її економіка постраждає, її безпека буде скомпрометована, а її глобальний вплив зруйновано.

"Президент як і раніше впевнений, що за ним стоїть громадськість, а росіяни готові терпіти роки жертв заради його бачення національної величі", йдеться у статті.

Путін сповнений рішучості продовжувати боротьбу, навіть якщо Кремлю довелося зменшити свої амбіції від швидкого, масштабного захоплення більшої частини країни до виснажливої битви за регіон Донбасу на сході. Відповідно до цієї точки зору, погодження на менше зробить Росію безнадійно вразливою та слабкою перед обличчям загрози, яку бачать США та їхні союзники.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...