Отримали хабар у справі Богуслаєва? У Києві затримали суддів Київського апеляційного суду

В НАБУ повідомили, що викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення «потрібного» рішення, повідомляють Патріоти України.

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. дол.

За інформацією правоохоронців, передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада. 10 тисяч доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 тисяч доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Під час обшуків за місцем перебування та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода.

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За інформацією ZN, їх підозрюють в отриманні хабара за рішення про скасування арешту майна у справі підозрюваного у держзраді екскерівника Мотор-Січі В’ячеслава Богуслаєва.

Журналісти заявили, що йдеться про чотирьох суддів: Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та В’ячеслава Дзюбіна.

22 жовтня 2022 року стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії Мотор Січ, екснардепа від Партії регіонів В’ячеслава Богуслаєва в межах справи про незаконне постачання компанією товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

24 жовтня Шевченківський райсуд Києва відправив Богуслаєва під варту. За даними програми Схеми, у нього з 2000 року було російське громадянство, з 2002 року — квартира в Москві.

4 листопада Служба безпеки України заарештувала майно Богуслаєва майже на 1 мільярд гривень. 7 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Мотор Січ разом із низкою інших стратегічних підприємств буде цілодобового працювати на оборону України.

28 березня Богуслаєву повідомили про нову підозру — у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням (ст. 114−1 КК України). За даними правоохоронців, він наказав зняти лопаті з вертольотів, щоб ними не могли скористатися захисники України. Він перебуває під вартою.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...