Отримав посаду від окупантів: Ще один мер Куп'янська виявився колаборантом

Екс-меру Куп’янська (Харківська область) Володимиру Демченко оголошено про підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора, передають Патріоти України.

За даними слідства, Демченко, який з 2010 по 2015 рік був мером Куп’янська, добровільно перейшов на бік окупантів.

"Він погодився на пропозицію представників країни-агресора та обійняв псевдопосаду так званого голови Петропавлівської об’єднаної територіальної громади Куп‘янського району Харківської області, сформованої окупаційною владою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, місто Куп'янськ має стратегічне значення, це другий найбільший залізничний вузол Харківської області, що розташований неподалік від кордону з Росією. Із 27 лютого 2022 року окуповане РФ і використовується росіянами для наступу на Донбасі.

Геннадій Мацегора (останній мер Куп'янська, обраний у 2020 році) заявив, що погодився пропустити російські війська до Куп'янська, "щоб уникнути людських жертв та руйнувань".

Прокуратура інкримінувала йому державну зраду. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 110, ч. 1 статті 111 КК України – зазіхання на територіальну цілісність, державна зрада. За останньою інформацією, Геннадій Мацегора, який зрадив Україну, був заарештований росіянами та зараз утримується під вартою.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...