Отримують "квиток у один кінець": Євген Пригожин особисто вербує ув'язнених до "ПВК Вагнера" для відправки в Україну (відео)

Близький до Путіна російський підприємець Євген Пригожин особисто відвідував колонії з метою вербування ув'язнених у "ПВК Вагнера", про це заявила правозахисниця Ольга Романова, передає YouTube-канал "Bild російською", передають Патріоти України.

Засновниця проєкту "Русь сидяча" Ольга Романова, розповіла, що така інформація підтверджена надійними джерелами, хоча раніше тривалий час дані про особисту участь Євгена Пригожина в рекрутингу засуджених у "ПВК Вагнера" всерйоз не сприймалися.

Ольга Романова про Євгена Пригожина з 33:43.

Правозахисниця стверджує, що є достовірні повідомлення про те, що Пригожин відвідував колонії у Новгородській та Рязанській областях.

За словами Романової, із виправної колонії засуджених направляють на найближчий аеродром, а звідти везуть у тихе, затишне місце неподалік кордону. Потім цих людей перевдягають в уніформу і протягом кількох тижнів вони проходять військову підготовку.

"З цього моменту ви вже не ув'язнені, а мої бійці. Ви тренуватиметеся по 20 годин на добу і терпітимете такі самі поневіряння, як і будь-які інші мої воїни", — навела Романова слова зі звернення Пригожина до засуджених у колонії.

Після проходження курсів підготовки цих осіб відправляють в Україну вертольотом, де вони, за словами Пригожина, стають "солдатами удачі", і тільки з цієї миті починається піврічний відлік до помилування.

Романова підтвердила загибель 5 засуджених із перших 42 добровольців, які відбували свої терміни у колонії-поселення "Яблунівка" Ленінградської області.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...