Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Зазначається, що 20-річний Ділан Ерл постав перед Вестмінстерським мировим судом Лондона за звинуваченням у двох злочинах відповідно до закону про національну безпеку. Чоловік надавав допомогу іноземній розвідці, зокрема погоджуючись провести дослідження і розвідку цілей, а також намагаючись вербувати людей для надання допомоги в такій діяльності.
За даними слідства, Ерл займався підготовкою "дії, що ставить під загрозу життя людини або дії, що створює серйозний ризик для здоров'я або безпеки населення в Сполученому Королівстві".
Ерлу також було висунуто обвинувачення в підпалі комерційного приміщення в Лондоні за обтяжуючих обставин. Прокуратура заявила, що звинувачення в підпалі пов'язані з комерційною нерухомістю, пов'язаною з Україною.
Видання Bild повідомляє, що ще одного чоловіка звинуватили в отриманні матеріальної вигоди від іноземної розвідувальної служби. Зазначається, що двоє чоловіків звинувачені в підпалі, а ще один молодий чоловік - у володінні інформацією, пов'язаною з терористичною діяльністю.

"Потрібно більш активно нападати": Кадиров пообіцяв Росії взяти Одесу і Харків у травні

вівторок, 7 травень 2024, 16:54

Лідер Чечні Рамзан Кадиров поскаржився: Росії необхідно взяти Одесу і Харків цим травнем, підкресливши, що з Україною слід воювати жорсткіше та активніше, передають Патріоти України. Відповідну страшилку політик розповів з нагоди інавгурації свого прав...

“Двадцять п’ять років тому": Сі Цзіньпін пообіцяв "ніколи не забути" бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді

вівторок, 7 травень 2024, 16:38

Президент КНР Сі Цзіньпін пообіцяв “ніколи не забути” смертоносне бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді. Про це він заявив під час європейської поїздки, пише Bloomberg, передають Патріоти України. Як зазначається, заява Сі Цзіньпіня посилює ро...