Оце так допомога! ФРН відмовилася надати Україні БМП Marder - замість них дадуть техніку часів НДР 1975 року


ФРН відмовилася передати Києву 100 одиниць бойових машин піхоти Marder. Берлін відхилив початковий запит Києва, а замість офіційної відповіді був дзвінок міністерки оборони Крістін Ламбрехт голові Міноборони України Олексію Резнікову, передають Патріоти України.

Німецька влада вважає, що техніка повинна бути передана в рамках рішення НАТО. Тепер Німеччина збирається передати українській державі БМП із запасів колишньої НДР, які випускалися у 1969-1975 роках.

Як повідомляє німецьке видання Welt, у листі Міністерства оборони України від 30 березня, підписаного главою відомства Олексієм Резніковим, держава просить передати 100 одиниць БМП Marder. Однак початковий запит української сторони відхилили.

Журналісти вказують, що у Берліні офіційно не відповіли Києву – міністерка оборони ФРН Лабрехт воліла надати відповідь тільки в телефонній розмові з Рєзніковим. У Міноборони на запит Welt відповіли, що відмова пов'язана із зобов'язаннями Берліна у рамках НАТО.

"Всі наші власні бойові машини піхоти Marder пов'язані із зобов'язаннями НАТО, тому рішення також має бути прийнято в рамках Альянсу", - заявили в німецькому оборонному відомстві.

Примітно, що замість цього 1 квітня німецькі журналісти повідомили, що Міноборони ФРН ухвалило рішення про постачання Україні бойових машин піхоти із запасів колишньої НДР. Зараз техніка у Чехії.

Примітно, БМП Marder випускалися у Німеччині у 1969-1975 роках і досі знаходяться на озброєнні Берліна. У 2010 році їх почали міняти на більш модернізовану модель бойової машини піхоти Puma.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...