Оце так: Кулебу звільнили, бо він дратував Єрмака, який хотів більшого контролю над МЗС, - ЗМІ

Колишній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нібито «дратував» голову Офісу президента Андрія Єрмака, який прагнув більшого контролю над зовнішньополітичним міністерством. Через це Кулеба втратив посаду.. Про це пише Politico з посиланням на неназваного українського високопосадовця, передають Патріоти України.

Видання пише, що звільнення Кулеби — це ще один приклад того, як оточення президента Володимира Зеленського позбавляється тих, «хто готовий ставити під сумнів і кидати виклик». Журналісти порівнюють відставку глави МЗС зі звільненням колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Високий рейтинг Залужного також не сподобався пильній і ревнивій президентській адміністрації», — пишуть журналісти.

За їхніми словами, Кулебою, як і Залужним, захоплювалися західні посадовці, а їхнє звільнення викликало занепокоєння. Водночас самі звільнені посадовці не висловлювали подібних занепокоєнь публічно, щоб не дати росіянам «пропагандистський привід».

Позиція США щодо ударів далекобійною зброєю по РФ не змінилася, - радник Білого дому з питань нацбезпеки

п’ятниця, 13 вересень 2024, 20:00

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі у п’ятницю, 13 вересня, заявив, що США не змінили свою позицію щодо ударів далекобійною зброєю по території Росії. Про це повідомляє агенція Reuters, передають Патріоти України. За результатам...

Окупанти тікають у "самоволку": На Харківщині в загарбників нестача води та провізії на фронті

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:30

Російські військові на Харківщині через нестачу води та провізії самовільно залишають підрозділи окупаційних військ, передають Патріоти України з посиланням на ОТУ "Харків". У районі населеного пункту Глибоке спостерігається нестача води та провізії н...