Оце так: Мей підтримала зняття санкцій з Росії в ПАРЄ

Тереза Мей додала, що Велика Британія ніколи не визнає незаконну окупацію Криму Росією.

Тереза Мей. Фото: ЕРА.

Глава уряду Великої Британії Тереза Мей підтримала зняття санкційного тиску з Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи. Вона заявила про це в Палаті громад 24 червня. Посольство України у Великій Британії опублікувало відео її виступу в Twitter, передають Патріоти України.

Один із депутатів запитав, чи не турбує Мей повернення Росії права голосу в ПАРЄ, зважаючи на те, що окупація Криму триває, а нещодавно громадянам РФ висунули підозри у справі про катастрофу МН17.

Мей зазначила, що з приводу членства Росії в ПАРЄ існують розбіжності, вона нагадала, що РФ не сплачує членські внески. Однак, за словами британського прем'єра, Росія має залишитися в Парламентській асамблеї. "Причина в тому, що її членство в цій організації є одним із небагатьох доступних способів міжнародної спільноти притягнути Росію до відповідальності за порушення нею прав людини", - заявила вона.

Мей додала, що Велика Британія ніколи не визнає незаконну окупацію Криму Росією. Росія повинна почати поважати європейські цінності і міжнародне право, щоб повернутися до Ради Європи, зазначили в посольстві. "Повернення Росії в ПАРЄ не допоможе пересічним громадянам Росії, оскільки [президент РФ Володимир] Путін не поважає верховенство закону", - йдеться в заяві диппредставництва.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...