Оце так: Німеччина зірвала поставки Україні 400 бронемашин MRAP, - Bild

Уряд Німеччини пообіцяв передати для українських військових до 400 одиниць важких колісних бронемашин MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) з посиленим протимінним захистом, передають Патріоти України з посиланням на Bild.

Контракт на поставку бронемашин підписали влада України і німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) під фінансування з бюджетних коштів Німеччини на загальну суму 315 млн євро. У Міністерстві оборони Німеччини заявляють, що всі бронемашини планують передати цього року.

Водночас у розпорядження видання потрапив документ Міноборони Німеччини від вересня минулого року, в якому йдеться про те, що MRAP для Збройних сил України мають поставити партіями по 20 штук із січня до жовтня 2024 року. Однак наразі поставки так і не почалися.

За інформацією німецького видання, план на 2024 рік скоротили спочатку до 200, а потім до 100 бронемашин, а початок поставок перенесли із січня на травень-червень.

Причина в тому, що FFG отримує запчастини для MRAP зі США і лише збирає їх у Німеччині. У компанії виникли "обмеження ліцензії на експорт зі США до Німеччини", а також проблеми з сертифікацією протимінного захисту.

Допомога Україні від Німеччини

З перших днів російського вторгнення Німеччина зарекомендувала себе як один із найнадійніших союзників України, надаючи їй всебічну підтримку - військову, політичну та фінансову.

Берлін направив Києву значний арсенал озброєнь, що охоплює різні види артилерійських знарядь, танки Leopard як старих, так і нових модифікацій, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони і багато іншого.

Нещодавно Німеччина доповнила цей список новим пакетом військової допомоги, ще раз продемонструвавши свою тверду позицію в підтримці України в її протистоянні російській агресії.

Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...

Конгресмени закликали Ллойда Остіна дозволити Україні атакувати цілі на території РФ

вівторок, 21 травень 2024, 23:28

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території Росії. Про це йдеться у звернен...