Оце так "партизани": Українські бобри з Волині унеможливили атаку окупантів з боку Білорусі

Збройні сили України готуються до можливого наступу окупантів з боку Білорусі. Однак, виявилося, що атака РФ неможлива - цьому посприяла місцева популяція бобрів, передають Патріоти України.

Як пише Sky News, в Україні спостерігається незвично м'яка зима, що створює ідеальні умови для оборони. Уздовж кордону України та Білорусі тягнуться кілометри річок, що вийшли з берегів, і в'язких полів.

Офіційні особи попередили, що російський наступ може відновитися з території Білорусі. Тому Україна почала готуватися. Сотні загонів, набраних з місцевого населення, готові захищати прикордонну зону. Один з таких підрозділів - Волинська бригада територіальної оборони - проводить навчання в оточенні каламутних озер з холодною водою, через які російським військам буде важче пройти.

"На своїй землі вам все допоможе відстояти її – ландшафт, безліч річок, які цього року вийшли з берегів", – сказав один із заступників командира бригади Віктор Рокун.

Водночас представник підрозділу Сергій Хоминський заявив, що в України є ще один корисний союзник - місцева популяція бобрів. "Коли будують дамби, зазвичай люди їх руйнують, але цього року цього не сталося через війну, тож тепер скрізь вода", - сказав він

Керівник оборонної консалтингової компанії Rochan Consulting, аналітик Конрад Музика сказав, що, хоча в Білорусі можна спостерігати нарощування російських військ, напад на північний захід України з території Білорусі зіткнеться з величезними труднощами.

"Це жахливе місце для проведення наступальної операції. Там багато водотоків, дуже мало доріг", - сказав він. "Це дозволяє українським силам легко направляти рух російських військ у певні райони, де вони будуть обстріляні артилерією", - додав він.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...