Оце так поворот! Байден заявив, що не підтримує визнання РФ країною-спонсором тероризму

Президент США Джо Байден заявив, що не підтримує визнання Росії державою-спонсором тероризму. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. Байден негативно відповів на запитання журналіста, чи підтримує він таке рішення.

11 серпня Сейм Латвії визнав Росію державою — спонсором тероризму через повномасштабне вторгнення в Україну та вбивства цивільних. У середу, 28 липня, Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає Державний департамент США оголосити Росію державою-спонсором тероризму.

Раніше країна-агресор заявила США, що якщо Вашингтон визнає РФ країною – спонсором тероризму, Кремль визнає такий крок «точкою неповернення» в російсько-американських відносинах.

Концепція «держава — спонсор тероризму» — термін, який використовує Держдепартамент США для позначення тих країн, «які неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму». Рішення про визнання тієї чи іншої країни «спонсором тероризму» приймає держсекретар США.

Станом на літо 2022 року до американського списку держав-спонсорів тероризму входять чотири країни: Куба, КНДР, Іран та Сирія.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...